ensalada

office for architecture and beyond



featured projects 


Housing
Educational
Civic space

Housing
Retail
Housing
Housing
Civic space
Housing
Civic space
Retail
Housing
Housing
Housing
Housing
2019
WIP
WIP
2018
2018
2017
2018
2018
2018
2016
2017
WIP
2018
2016
2015

research


Geographies of pleasure
Delocalized Kruger
Fragments of
Scuole Innovative
Over-Write
Urban fabrics in conflict
Cultoral Tokyo
Bienale Passport
Follow the White Rabbit
Winter Stations
University of VA
Santa Engracia Net
255
Macchina da Cucire
100 character tower
2018
2016
2015
2017
2015
2015
2017
2018
2017
2017
2018-19
2014
2011-15
2017
2019

more


SH+TH
Patio
Coffee & Greens
Casa Laura
Carpo
PDM
AMA26
Cajocina
Los Molinos
Belgas
Duruelo
Kubalu
Housing
Restaurant
Restaurant

Housing
Restaurant

Office Space
Housing
Housing
Civic Space
Civic Space
Housing
Event
2018
2019
2018
2018
2016
2017
2018
2017
2018
2018
WIP
2018




bio


A group of architects working and exploring through architectural fields since 2015.

We are interested in new ways of approaching our environments and contexts. We take into account the relationships that generate them, from the individual to society, and we focused on the understanding of architecture and urbanism as a piece of an interconnected puzzle.

Always working in-between fields, from urbanism to communication, from industrial design to art, from digital to pure analogic, we look for ways to expand our knowledge and understanding of our surroundings.




us


Alba Carrasco
Ana Pro
Daniel Guerra
Hugo Moyano
Juan Crespo
Jorge Pizarro
Marta Badiola
Marta Diego
Nehuen Blanco


instagram 


say hello
ensalada@ensaladaworks.com



Mark
BWINDI NATIONAL PARK, UGANDA

Nkuringo Little Silverback School





Little Silverback Primary School Project (2017-present)

Courtyard


Primary School project and construction in the town of Nkuringo, Uganda, close to the Bwindi Impenetrable National Park.
Project result of our collaboration with the NGO Little Silverback

 

Little Silverback Primary School Project (2017-present)

East Elevation

Background:

Knowing well the conditions of the place, we consider very important the simple execution of the new proposal.

It is also important to use the least mount of material possible for the maximum number of spaces, due to the scarcity of resources.



Little Silverback Primary School Project (2017-present)

Courtyard

Open covered spaces:

After two years in Nkuringo, what is most needed is something as simple as this, every time it rains (it rains a lot), all children stick to the walls in the little space covered by the roof, stopping any activity that they are doing as well as soaking in.


This constant humidity causes a lot of skin problems especially to the smallest ones.
The idea is that you can go from any place to another under cover.






Little Silverback Primary School Project (2017-present)

Longitudinal Section

Respect the large open space:

In Nkuringo large flat surfaces are scarce and to play football they often have to go to the football pitch from the top of the mountain.




Taking advantage of the fact that the plot is already in a place like this, we do not believe that it is necessary to "interrupt" this space with buildings, especially with the views of the valley that we
have, so we would like it to be the play place for the kids




Little Silverback Primary School Project (2017-present)

East Elevation

Flexible and expandable:

There are 10 rooms, their modulation and the covered spaces that remain at the sides allow the future expansion if the growth of the school requires to accommodate more children.


The separation between class and class is made of wood, which can be removed to take advantage of the potential of a space like this one for the diverse activities of the community.



Little Silverback Primary School Project (2017-present)
Main Access



With the distribution of this project, the foundation that they can do is very simple, as well as the pedestal that makes base for the whole school.
On the other hand, it takes advantage of the separation generated by the slope to public and private spaces.



Little Silverback Primary School Project (2017-present)

WIP